Carasent miljöcertifierat enligt ISO14001

Carasent är nu miljöcertifierat enligt ISO14001, en uppsättning standarder som syftar till att underlätta för företag och organisationer som strävar efter att arbeta miljömässigt hållbart. Men vad ingår egentligen i en miljöcertifiering av det här slaget och hur påverkas Carasents kunder och samarbetspartners? Vi låter Stefan Jernberg, Chief Compliance Officer på Carasent, berätta mer om vad certifieringen innebär i praktiken.

2024-10-09

3 frågor till Stefan Jernberg, Chief Compliance Officer


1. Vad innebär det för ett bolag eller en koncern att miljöcertifieras?

Svar:
Det viktigaste är att arbeta riskbaserat, det vill säga gå igenom var inom koncernen vi ser störst miljörisker och möjligheter, och åtgärda dessa områden först. För Carasentkoncernen så har vi gått igenom våra leverantörers miljöarbete, sett över hantering av datorer och telefoner, samt inventerat det egna valet av energileverantörer. Ett annat enkelt exempel är att, trots avsaknad av resepolicy, sker alla våra resor med tåg så långt det är rimligt. Sopsortering tar vi som en självklarhet, men det är förvånansvärt inte så hos alla.

2. Vad betyder miljöcertifieringen konkret för Carasents kunder och samarbetspartners?

Svar:
Certifieringen är en del av en större satsning som Carasentkoncernen gör för att vara ledande inom kvalitet, informationssäkerhet och miljö. Vi vill vara med och påverka positivt och uppmuntrar våra kunder att ställa miljökrav på sina leverantörer, precis som vi gör. Genom hela kedjan skall vi kunna lita på varandra att vi alla tar vårt ansvar för miljön.

3. Hur arbetar vi med detta eller relaterade ärenden framåt? Vilka är stegen framöver? 

Svar:
Vi är i början av att realisera effekterna av miljöcertifieringen så vi kommer se mer effekter framöver, men redan nu så har det haft en påverkan vid val av leverantörer. Våra långsiktiga mål handlar framför allt om kontinuerliga förbättringar inom följande fyra områden:  

  • Återvinning  – vi återvinner det som är möjligt
  • Hållbar försörjningskedja – vi köper in produkter och tjänster som lever upp till våra miljökrav
  • Miljömedvetenhet – vi som arbetar på Carasent är välinformerade och uppdaterade kring hur vi påverkar miljön
  • Resultatdriven EMS – vi har ett evidensbaserat förhållningssätt i frågor som rör vårt systematiska miljöarbete

"Certifieringen är en del av en större satsning som Carasentkoncernen gör för att vara ledande inom kvalitet, informationssäkerhet och miljö. Vi vill vara med och påverka positivt och uppmuntrar våra kunder att ställa miljökrav på sina leverantörer, precis som vi gör."

Stefan Jernberg, Chief of Compliance, Carasent

Carasent arbetar aktivt med kvalitet, miljö, hållbarhet och informationssäkerhet. Våra kunder ska känna sig trygga med att vårt erbjudande inte bara är användarvänligt och effektivt utan även möter rådande krav och riktlinjer rörande relevanta standarder och regelverk.

Varmt välkommen att höra av dig till oss om hur vi arbetar med den här typen av frågor!

Vill du hålla dig uppdaterad? Anmäl dig gärna till vårt nyhetsbrev

Tack för din registrering!
Hoppsan! Något gick fel när du försökte fylla i formuläret.

Fler artiklar för dig